monique

Welkom bij “All About Women”, een massagepraktijk gericht op het welzijn van vrouwen. Naast mijn specialiteit in manuele lymfedrainage bied ik diverse andere massagevormen aan, waarbij ik verschillende technieken combineer voor een holistische aanpak. Ik ben toegewijd aan het vergroten van jouw bewustzijn, het herstellen van de verbinding met jezelf en het bijdragen aan je gezondheid, vitaliteit en welzijn. Ontdek meer over mijn reis en diensten hieronder.

Over Monique

In 2014 begon mijn “reis” als massagetherapeut. Na 24 jaar bedrijfsleven werd ik ontslagen door een reorganisatie, wat me de kans gaf om te overwegen of dat wel de juiste weg voor me was. Mijn verlangen om mensen te helpen en de complimenten van vrienden over mijn massagetalent brachten me ertoe een nieuwe weg in te slaan en mij om te scholen tot massagetherapeut (want weten wat ik doe bij jou, staat bij mij bovenaan). Iets wat ik achteraf eerder had moeten doen, het voelde als thuiskomen, hier ligt mijn passie!
Na de opleiding tot klassiek masseur begon ik met masseren in een salon en stoelmassage te geven bij bedrijven. Mijn interesse voor massagetherapie groeide, en toen ik in aanraking kwam met Manuele Lymfedrainage volgens de Dr. Vodder methode, heb ik de jaaropleiding bij Desirée Groen gevolgd, nog vele Masterclasses bij haar gedaan en dit tot mijn specialiteit gemaakt. Ik behandel hiermee (lipo)oedeem, stress-, burnout-, hoofdpijn/migraine-, ontstekingen en chronische klachten. Ook pas ik Manuele Lymfedrainage zowel vóór als ná een operatie toe. Bijvoorbeeld een lichaamscorrectie, zoals liposuctie bij de buik, benen, billen of bij een gezichtscorrectie.

In 2016 startte ik mijn eigen praktijk, genaamd “All About Women”. Hier bied ik een breed scala aan diensten aan, allemaal gericht op het welzijn van vrouwen. De motivatie om me in mijn particuliere praktijk te richten op vrouwen is dat ik, als vrouw zijnde, affiniteit heb met de lichamelijke klachten en symptomen waar wij als vrouw mee te maken krijgen in de verschillende fasen van ons leven.
Wat betreft mijn zakelijke aanbod “All About Chairmassage” (stoelmassage bij bedrijven) richt ik mij zowel op mannen als vrouwen.

Ontspanning, energie en vitaliteit

Naast mijn specialisatie in Manuele Lymfedrainage, bied ik een scala aan andere massagevormen aan. Ik combineer deze verschillende technieken om een totaalplaatje te bieden, zodat ik je op de best mogelijke manier kan helpen.

Voor ontspanningsmassages heb ik de onderarmtechniek van “Dansage” geleerd, waarbij massage, muziek en beweging samenkomen voor diepe ontspanning. Onlangs heb ik ook Transformational Cupping aan mijn vaardigheden toegevoegd. Hiermee trekken we letterlijk lagen los, zowel op fysiek als emotioneel niveau. We bevorderen de doorbloeding, afvalstoffen komen vrij. Dit creëert meer ruimte in lichaam en geest en jouw levensenergie kan weer gaan stromen.
Daarnaast ben ik momenteel bezig met certificering als Chi Nei Tsang Practitioner. letterlijk betekent CNT “het bewerken van de energie van de interne organen”. De orgaanmassage maakt de buik op een zachte manier vrij van blokkades. Waar veel vormen van lichaamswerk vooral de extremiteiten behandelen, raakt Chi Nei Tsang ons in onze kern waar de oorzaak van blokkades, ook elders in het lichaam, zijn oorsprong vindt. Alle buikorganen worden gemasseerd, de corresponderende orgaanpunten, alias “windpoorten” gelegen op de navelring, worden geopend en het lymfestelsel en de bloedcirculatie worden gebalanceerd.

Persoonlijke aandacht, verbinding en een unieke behandelingsaanpak

Met toewijding werk ik om jou persoonlijke aandacht en verbinding te bieden. Mijn missie is om je bewustzijn te vergroten en je weer in verbinding te brengen met jezelf, zodat je in je kracht komt te staan. Ik bied je mijn eigen “signature touch” in mijn behandelingen aan, deze bestaan uit een mix van stijlen en technieken die ik in de loop der jaren heb mogen leren en beheersen van inspirerende teachers. Deze aanpak stem ik altijd af op jouw wens en behoefte, evenals wat jouw lichaam op dat moment aangeeft nodig te hebben. Daarnaast kan ik je begeleiden met vragen over beweging, houding, gezonde voeding, ademhaling, rek- en strekoefeningen en een vitale leefstijl.

Samen dragen we bij aan jouw gezondheid, vitaliteit
en lekker in je vel zitten

Blijven strevend naar groei en kennis, heb ik een reeks opleidingen en inspiratiebronnen omarmd om mijn vaardigheden en begrip van het lichaam te verrijken

Opleidingen Monique

 • Transformational Cuppin bij Kim Cupping
 • Chi Nei Tsang bij Tamashi Trainingen
 • Holistic Breathing Ademcoach bij Herleva
 • Dansage massage opleiding bij Julien Patterson
 • Orthomoleculair voedingsadviseur bij Ortho Health Foundation
 • Masterclass MLD Borstgezondheid bij Myos
 • Masterclass MLD Lipo-oedeem en Lymftaping bij Myos
 • Masterclass De Parasympaticus bij Myos
 • Manuele Lymfedrainage therapeutenopleiding bij Myos (methode Dr. Vodder), o.l.v. Desirée Groen
 • Masterclass ‘Specific Deep Tissue’ van Brian Utting
 • Massagetraingen in Thailand
 • Stoelmassage bij Leffelaar
 • Klassieke massage opleiding bij Leffeleaar

Inspiratiebronnen & zelfstudie

 • Dr. Perry Nickelston (Stop Chasing Pain). Webinars: Lymphatic Mojo & Vagus Nerve
 • Dr. Mindy Pelz – The Reset Factor
 • Lisa Levitt Gainsley – The Book of Lymph
 • Luc Swinnen – Activeer je Nervus Vagus
 • Matthew Walker – Sleep