Borstlymfebehandeling

MLD lymfe borstbehandeling

Waarom een borstlymfebehandeling?

De borsten, bij ons als vrouwen, bevatten relatief veel vetweefsel en zijn daardoor een ideale plek voor de opslag van afvalstoffen. Wanneer ons lymfestelsel niet goed functioneert of om verschillende redenen stagneert, en afvalstoffen niet voldoende gereinigd en afgevoerd worden, kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals pijnlijke of stugge borsten, laaggradige ontstekingen, cystes en mastopathie. 

Lymfe stroomt door beweging, het wordt niet automatisch voortbewogen zoals het bloed in ons bloedvatenstelsel. Langs onze borsten en over ons borstbeen lopen veel lymfevaten. Als we onze borsten de hele dag in een BH inpakken (en zeker een BH met beugel), belemmeren we de afvoer van de lymfe richting de lymfeknopen en hopen de afvalstoffen zich op in onze borsten. Wanneer we dan ook nog pads in onze BH hebben, warmen we ze extra op en creëren zo een ideale situatie om ontstekingen te laten groeien. Draag dus een BH zonder beugel of pads en doe je BH zoveel mogelijk uit waar en wanneer het kan. Laat die borsten bewegen dames!

Een MLD borstlymfebehandeling zorgt ervoor dat het borstweefsel in je borsten schoner en rustiger wordt.

Hierdoor voelt het zachter aan, vermindert het milde ontstekingen in de borsten, en nemen pijn en klachten af. MLD draagt bij aan een preventieve bescherming tegen borstkanker en heeft tevens een ontspannende werking op je zenuwstelsel. Lichaam en geest komen tot rust zodat herstel kan plaatsvinden. Bovendien bevordert MLD de groei van nieuwe lymfevaatjes én voorkomt het complicaties bij littekenvorming.