Over Germaine & Monique

Carriereswitch: van kantoorleven naar ‘werken met je handen’

Beiden hebben we ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende functies. Totdat er, onafhankelijk van elkaar, een punt kwam in onze loopbaan dat we de kans pakten om te investeren in een nieuwe carriere: die van massagetherapeut.

Persoonlijke aandacht & verbinding

Onze drijfveer is onder andere dat we de cultuur in organisaties te onpersoonlijk vonden en het werken achter een computer ‘teveel in het hoofd’. Terwijl het werken met het lichaam, en met een individuele persoon, juist gaat over oprechte betrokkenheid tonen. Je raakt letterlijk iemand aan en kan daarmee iets positiefs teweegbrengen.

Monique: “Ik had ooit wel eens, gewoon omdat ik het leuk vond, de schouders gemasseerd van collega’s. Toen kreeg ik enthousiast terug van ‘wauw, je hebt er goede handen voor. Daar moet je wat mee doen!”

Samen verder

Tijdens onze massageopleiding in 2015 hadden we meteen een goede band met elkaar en bespraken we de ambitie om samen een eigen praktijk op te bouwen als allround massagetherapeut. Dat werd ‘Het Massagekantoor’. Van waaruit we nu ruim drie jaar zowel particuliere als bedrijfsmatige massages aanbieden, en daarnaast ook worden ingeschakeld voor health checks en werkplekonderzoeken. We hebben de laatste jaren zoveel vlieguren gemaakt, dat ons vertrouwen in wat we te bieden hebben is gegroeid. Naast scholing in  diverse massagetechnieken, hebben we ons ook ontwikkeld tot manuele lymfedrainage therapeut.

Kwaliteiten als massagetherapeut

In dit werk komen onze eigenschappen en interesses goed tot hun recht. We maken allebei graag contact met mensen, stralen rust uit, werken vanuit een enorme drive en toewijding, en krijgen vaak terug dat we goed kunnen luisteren en aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben. Onze massages worden getypeerd als krachtig, aandachtvol en warm.

Germaine: “Massage is de taal van de aanraking. Vergelijk het met braille lezen. Een lichaam kan je zoveel vertellen.”

All About Women

Sinds 2018 richten we ons bij de particuliere massages specifiek op de doelgroep vrouwen. De motivatie daarvoor is dat we, als vrouw zijnde, het vrouwenlichaam het beste kennen. We hebben affiniteit met de lichamelijke klachten en symptomen waar vrouwen mee te maken krijgen in verschillende fasen van hun leven, zoals zwangerschap en de overgang. Vandaar dat we ‘All About Women’ hebben opgericht, naast onze diensten vanuit Het Massagekantoor.

Vitaliteit in lichaam en geest

Beroepen waarin mensen het meest gelukkig zijn, hebben twee dingen met elkaar gemeen: dat het werk volledige concentratie vergt en dat je een concreet resultaat boekt. In ons werk zitten beiden aspecten verweven en dat maakt waarschijnlijk ook dat we er zoveel voldoening en plezier uit halen. En, niet te vergeten: onze cliënten maken we er tegelijkertijd ook ontspannen en blij mee! We hebben je even een moment voor jezelf gegeven, te midden van de hectiek van het dagelijkse leven.